Hingamisharjutus

Igapäevaelu võib olla närviline ja viib meid tihti loomulikust tasakaalust välja. Mõnikord juhtub, et unustame hingamise sootuks ära. Nii kurb kui see ka pole, enamus inimesi kasutab vaid 10% oma kopsumahust.

Märgiks sellest, et organismil on hapnikupuudus võivad olla väsimus ja energiapuudus. Hingamisest sõltub ka suurel määral meie eluea pikkus ja tervis. Hingamine puhastab ja rahustab, annab energiat. Läbi hingamise saad vabastada oma kehasse tekkinud pinged ja sellega teadlikult stressi vastu võidelda.

Siin on Sulle üks abistav ja lihtne hingamisharjutus, mida saad sooritada kõikjal, kus viibid:

Kakskümmend seotud hingetõmmet

Hinga 4 korda tugevasti sisse ja välja ning seejärel tee 1 pikk puhastav sisse-ja väljahingamine. Korda neid 5 hingetõmmet 4 korda.

Proovi järgi, tee seda harjutust hommikul ärgates või õhtul enne magama minekut voodis. Taju muutust, mida hingamine kaasa toob. Su keha on Sulle selle eest tänulik!

Jaana Kuus