Hommikud on mõnikord kiired. Palju uusi ideid ootab teostamist, hommikujooks tegemist. Aga kindlasti on hommikul vaja korralikult süüa. Seedimissüsteem töötab just hommikul täiskäiguga ja me teeme enda ainevahetusele karuteene, kui hommikusöögi söömata jätame. Korralik hommikusöök toob energiat kogu päevaks, aju on värske ja meeled selged.
See retsept on minu enda looming ja see puder on olnud juba pikka aega minu igahommikune lemmik. Ma isegi ei suuda kirjeldada seda, kui palju head see puder minu kehale on teinud. Alati kui hommikul külaliste nähes oma pudru välja võtan siis tekitab see lausa ovotsioone: Nii hea ja maitsev! Kuidas saab toores puder nii hea olla?
Toored pudrud on sellepärast head, et lisaks kõigile vajalikele toitainetele mis sealt aeglaselt organismi imenduvad aitab see ka väga efektiivselt organismi puhastada sinna kogunenud mürkainetest. See puder paneb ka kõige laisema seedesüsteemi täiskäigul tööle, peab vaid olema järjekindlust ja kannatlikkust- kui kõht läbi ei käi siis tuleb seda putru süüa siis ikka päris pikka aega järjest igal hommikul. Arvan, et kõige tõhusam komponent selle pudru juures on kaerakliid- need mõjuvad soolestiku harjana. Proovi vähemalt 7 päeva seda süüa, kindlasti märkad erinevust kuid mida kauem seda hommikuks sööd, seda paremini puhastub su keha!
Toores puder tuleks valmis teha eelmisel õhtul. Seega jääb hommikul ära ka hommikul pliidi ääres askeldamise vaev. Võid teha korraga külmkappi valmis 3-4 päeva portsjonid.
1 portsjon
Vaja läheb:
2 spl kaerakliisid
2 spl kaerahelbeid
1 tl kõrvitsaseemneid või seemnesegu (linaseemned, päevalilleseemned, kõrvitsaseemned)
2 kuivatatud aprikoosi
1 tl mett
1 spl sidrunimahla
1 dl vett
mustikaid (värsked või külmutatud)
Lõika aprikoosid võimalikult väikesteks tükkideks. Sega kõik pudru koostisained kokku v.a mustikad ja pane ööseks külmkappi. Soovi korral võid lisada ka 1 tl Chia seemneid ja siis ka pisut rohkem vett. Puder on õnnestunud, kui kogu vesi on ilusti ainete sisse imendunud.
Ärgates võta toatemperatuurile, soovi sega juurde mustikad ja naudi!
retsepti autor: Jaana Kuus